Om Bejlas

Bejlas grundades i slutet av 1990-talet i Dalarna, där produkterna fortfarande utvecklas och tillverkas. I sortimentet finns ett brett utbud av vetevärmare, från traditionella till specialdesignade.

Namnet Bejlas kommer från den nordiska mytologin. Bejla var guden Frejs tjänarinna vars uppgift var att fördelade säden, hennes gåva till människorna.

Vete har en unik förmåga att bevara värme länge och en rund kärna som gör att produkterna formar sig behagligt på kroppen. Kombinationen av vetevärmarens tyngd och värme gör att spända muskler snabbt slappnar av och ger en skön ”må bra” känsla till hela kroppen.

En hållbar produktion

Bejlas produkter tillverkas i Säter, Dalarna. Vetet i produkterna skördas på närliggande åkrar, bara några få kilometer ifrån den egna produktionen.

Vetet i produkterna är ekologiskt eller kravodlat, beroende på skörd och årstid. Produkterna tillverkas i naturligt linnetyg, både innerkudde och örngott.

Vi på Bejlas arbetar i den mån som det är möjligt med lokala leverantörer, allt för att skapa en hållbar produktion.

Guldäpplet

Bejlas fick 2012 hederpriset Guldäpplet av tidningen HÄLSA. Guldäpplet är ett pris som ges ut till företag som arbetar för att förbättra människors hälsa och välmående. Ett pris vi på Bejlas är mycket stolta över!

”En liten bortglömd trotjänare som förtjänar att vara i strålkastarljuset igen. Enkel att använda och ger direkt lindring av spänd nacke och axlar. En räddare i nöden helt enkelt.”